sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kudottu laukku


Tattadadaa! Voi jehna miten onnessani tästä olenkaan. Keksin viikko sitten, että haluan opetella kutomaan. No kudinpuitahan en tietysti ole kotiini sullomassa vaan ideana olisi tehdä kotikutoinen loimi johonkin sopivan kokoiseen kappaleeseen. Ennen isompaa mahdollista mattoprojektia halusin tehdä pienen testipalan. Laukku siis, ajattelin. Ja laukku tuli.


Loimen tein naputtelemalla taulunkehykseen nauloja parin sentin välein. Sitten vaan testailemaan!
En löytänyt netistä ohjeita kuvioiden tekoon joten täytyi käyttää vain omia aivoja ja luovuutta. Sain mä nyt parit kuviot aikasiks sentään. Leveysheittoja tuli, mutta niitä ei valmiissa laukussa huomaa. Pidin vain huolen, että läppäosiosta tulee mahdollisimman tasapaksu. Pientä kekseliäisyyttä sai myös käyttää kuteiden päiden sekaan ujuttelussa, jottei ne sotkisi kuvioita tai jäisi solmuiksi tai repsottamaan nurjalle puolelle.



Laukun kasaan ompelun jälkeen kieputtelin tupsut ompelulangasta. Ketjua ja lenkkejä löytyi jemmakätköistä ja olipa siellä aitoa nahkaakin josta ompelin hihnan ja pidikelenksut. Nahan kanssa väsäillessä meinasi kyllä usko loppua välillä. Milloin meinasin vaihtaa matskun tekonahkaan ja milloin mennä suosiolla suutarille ompeluttamaan. Ei nuo nyt nahkatöiden aatelia ole, mutta hitsi vie teinpäs ite! Neula on aivan mutkalla ja sormet kipeät, mutta onnistui. Nahkatyö kurssille olisi kyllä kiva päästä joskus, oppisi vähän miten nuo hommat oikeasti hoidetaan.


Vuorikangas jäi vielä puuttumaan, mutta malttamattomana otin jo laukun käyttöön. Sen kerkeää sitten joskus. Oli kyllä vallan mukavaa puuhaa, suosittelen muitakin käsityötyyppejä testaamaan kutomista jos on vielä jäänyt väliin. Tälläsistähän keksis vaikkä mitä vänkää. Mutta seuraavaksi se matto, kunhan ne muut keskeneräiset projektit on alta pois.

6 kommenttia:

  1. Oi ompa söpö pikku laukku! ♥ Minkä kokoinen on, kun kuviot kuitenkin näkyvät noin hyvin? =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämä on iPad minin kokoinen :D eli noin 16x24cm.

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi, ompa kiva! Pitäisköhän mullakin opetella...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! pienestä projektista on helppo aloittaa. Ne oksiin kudotut seinäkoristeet on myös aika vänkiä! :)

      Poista
  4. Mitä käytit kuteena? Ja noi tupsut kyllä kruunaa ton, sopivasti väriä. :)

    -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangaskaupasta ostin säkillisen trikookuteita :)

      Poista