perjantai 4. heinäkuuta 2014

Inventaario

Saatiin eilen talomme vintistä oma nurkkaus ja huh mikä helpotus se onkaan, tämä tavaranpaljous yksiössä alkaa olla päätä huimaava. Nyt sain siis purettua varastointiin myöskin tuon yhden vaatekaapin hyllyn johon olen vauvantarvike hankinnat aina sullonut pesun jälkeen. Sain lajiteltua vaatteet kokojen mukaan omiin pusseihinsa ja laskettua paljonko mitäkin on hankittu. Nyt on helpompi miettiä mitä vielä puuttuu ja mitä ei ainakaan enää tarvita. 

Tässäpä siis massiivinen kuvaryöppy meidän hankinnoista! Uusina alennuksista ostetut vaatteet on sormin laskettavissa, pari oman käden jälkeä, mutta muuten kaikki on ostettu kirppareilta 0,20-3e hintahaarukalla. 

Bodyt:

Koot 50-56, 12kpl. Näitä ei siis tarvitse varmaan enempää ainakaan, heh. Kahta lukuun ottamatta kietaisumallisia.

Koko 62, 14kpl. Näitäkin siis ihan riittämiin! 

Koko 68, 6kpl. Hehee onpa musta-valko raidallista. Tätä kokoa voi siis vielä ostaa, check. Olin alustavasti ajatellut n. 10 bodya per koko. Selviää sitten pari hirmusotku päivää ilman pulaa. Oikean tarpeenhan oppii sitten käytännössä ja voi mukautua siihen sitten aikanaan. Mielummin ostan vähän liikaa, kun muutamalla eurolla saa jo viisi riepua jotka voi sitten myydä samalla hinnalla taas eteen päin.

Koko 74, 4kpl. Näitä tuli ostettua vasta viime viikolla, kun totesin tämän koon tulevan tarpeeseen myös yllättävän pian. Lisää näitäkin siis. Tämä kokoluokka on arviolta käytössä ensi kesänä, eli lyhythihaisia bodyjakin voisi ostaa...

Pöksyt:

Koot 50-56, 5kpl + sukkikset. Nuo minimini raita collarit tein testinä pari viikkoa sitten. Ja niistä tuli yllättävän pienet, saa nähdä menevätkö edes kotiutuspöksyinä :) Littlephantin ruutupökät ostettu alesta ja rrrakastan näitä <3 Neulotut itse tehdyt ja alarivi kirppislöytöjä. Näitä ei varmaan tarvitse enempää, mutta parit potkarit pitäisi kyllä metsästää tai tehdä.

Koko 62, 6kpl + 2kpl sukkiksia. Näihin myös potkarilisäys vois olla jees.

Koko 74, 5kpl. Paitsi nuo keltaset taitais mennä kyllä enemmän 62 puolelle ja toiset norsut 80. 

Pitkähihaiset:

56: 1kpl, 62: 1kpl, 68:2kpl, 74:1kpl. Ovatpa sini-valkoisia! Vanhoja neuletakkeja kaivoinkin jo lapsuudenkotini vintistä, jäivät vielä sinne odottamaan pesua. Ja suunnitelmissa on myös itse neuloa jokunen. 

Yökkärit:

Koko 50: 3kpl, koko 62: 2kpl. No oho, onpa tämä valikoima jäänyt suppeaksi. Näitä lisää siis.

Haalarit:

Toppahaalari kokoa 62, 56 kokoisen saan veljeltä, mutta 68 kokoinen täytynee vielä hankkia. Nallehaalari kokoa 56. Lämpöhaalari ja collari kokoa 68.

Myssyjä:

50-56: 3kpl, 62-68: 5kpl

Mekot:

Sienimekko 62, kaksi muuta noin 74-80.

Sukat ja töppöset:

Olen nämä pari pussillista ostanut kirpparilta. Plus mini-uggit koska ne oli vaan niin somat!

Kestovaippajutut:

Villahousut: 4kpl, Taskuvaipat: 11kpl + Imuja, pintakuivia ja pintapapereita. Me kallistuttiin tosiaan kestovaippailun kannalle. Tarvitsen vielä jonkun koulutuksen näiden suhteen, netti tarjoaa liian monta vastausta enkä osaa valita niistä oikeaa. Villahousuja peritään ainakin veljen kautta lisää sitä mukaa kun jäävät pieneksi.

Pyyhkeet ja harsot:

Harsoja 20kpl, yksi kylpypyyhe ja läjä pyllypyyhkeitä.

Kantoliina:

Tricot slen löytyi kirpparilta tummanharmaana. Voisi vielä bongata rengasliinan ja rintarepun, on sitten mistä testata se itselle kulloinkin toimivin ratkaisu.

Peitot:


Muuta tapreistoa: 

Kerttisvaippoja paketti, kosteuspyyhkeitä, maidonkerääjä, liivinsuojukset, nännikumeja, pikkuniistäjä ja babyoilia. Muutamalla euron käytetyn rintapumpun ajattelin vielä ostaa. Jotkut sanovat että tarvii, jotkut ei. Sen näkee sitten, ainakin on varastossa. Ja mikäli ilmaantuu kovempaakin tarvettaa niin ostaa sitten paremman. Suolasuihkeita, särkylääkkeitä sun muita pitää vielä ostaa. Ja hiusharja! Ja mitä näitä nyt oli.

Leluja:

 Ei vielä ole kuin nämä muutama itse tehty. Täytynee alkaa pikkuhiljaa bongailla. Haluaisin suosia puisia ja luonnonkumisia leluja. Omaan eräänlaisen muovi-inhon. :) Mutta tietysti en muovin ostamiseltakaan välty.

Tälläinen kokoelma sieltä siis löytyi. Miten ihmeessä kaikki tämä mahtui yhdelle hyllylle? Nyt ne saavat kuitenkin mennä vielä pariksi kuukaudeksi varastoon odottamaan lipastoon pääsyä.

10 kommenttia:

  1. Meillä syntyi poika kesäkuun alussa, ja pärjättiin koko talvi tuolla samalla chiraf merkkisellä namle toppapuvulla, koko 68.. Eli kannattaa miettiä minkä kokoista tarvitsee, ja ostaa vasta sitten kun tulee tarve ettei osta turhaan! Suloisia vaatteita kaikki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sittenhän tuolla saattais hyvinkin pärjätä ellei vauva ihan isoksi mojahda, kun olisi määrä syntyä lokakuun loppupuolella. :) Hyvä tietää! Mutta tosiaan tuostakin haalarista pulitin 3e, niin ei tunnu pahalta ostaa ylimääräisiäkään. Veljentyttäreni on nyt 4kk ja käyttää kokoa 68, eli tuolla kasvutahdilla helmikuussa olisi jo tarve isommalle. Täytyy katsella jos halvalla vastaan tulee! :)

      Poista
  2. Meillä meni lokakuun lopussa syntyneelle 56cm toppapuku koko talven. Ulkovaatteet on sen verran väljiä mitoitukseltaan ja kevät tuli ajoissa niin loppu aika pärjättiin ihan tuommosella 'nallehaalarilla' kun alle vaan lisäsi yhden kerroksen lisävaatetta :) 68 välikausihaalari on nyt käytössä 8kk iässä ja siinäkin on vielä kasvun varaa vaikka muut vaatteet kokoa 74-80 ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa! Eli ehkä koitetaan porskutella tällä toppapuvulla talvi :) Ja toivotaan meillekin aikaista kevättä ;)

      Poista
  3. Otatteko/Onko teille tullut jo äitiyspakkaus, sieltä ainakin tulee hiusharja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otetaan avustus rahana :) Mutta nuitahan löytyy ihan marketeista parilla eurolla.

      Poista
  4. Hei missä kirppareilla sinä käyt Helsingissä? Eli mistä kirppareilta on löytynyt parhaiten lastenkamoja? :) Joitakin itsekin käynyt läpi, mutta lähinnä lastenvaatekirpputoreja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Asun Lahdessa eli sen kirpputoreja tulee kolattua :)

      Poista
    2. Mitenhän on jäänyt mieleen, että Helsingissä asut.... ups. Lahdesta suosituksia? Ohi tulee välillä ajeltua ;) Jos Helsingin suunnalle eksyt, Kannelmäessä lastenvaatekirppari Minipoppoo on hyvä! Hyväälaatuista tavaraa, hinnat tietenkin vähän korkeammat kuin 0,5€, mutta ei silti kallista! :)

      Poista
    3. Lanttila ehdottomasti! Siellä kannattaa piipahtaa jos ohi ajelee :) Todella nopeasti vaihtuva ja hyvä tarjonta, joskus käyn pariinkin otteeseen viikossa. Sieltä nämäkin melkein kaikki on löydetty :) Ja kiitos vinkistä, harvemmin tulee helsingin suunnilla käytyä, mutta täytyy tsekata joskus kun sinne eksyy.

      Poista