keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

"Kulttuuripäivä" Helsingissä

Posti toi viime viikolla junalipun jolla sai matkata menopaluuna Helsinkiin ilmaiseksi, ja minä olin haaveillut jo tovin Ateneumin Tove Jansson, sekä Kiasman Marimekko näyttelyistä. Eli lähdettiin kultturellille päiväreissulle.... Ja shoppailuksihan se meni!

Mentiin kyllä Kiasmaan heti ensimmäisenä, mutta Marimekko näyttelyssä ei kovin kauaa aikaa kulunut, ja muut olivat vähän liian taiteellista hömppää. On käyty kuvataide opistot sun muut, mutta valoinstallaatiot ja seinän kokoiset taulut jossa on kaksi viivaa, ne ei vaan mene meikäläisen jakeluun. Konkreettisempi taide on omempi juttu.


Tuo Maija Louekarin Kimpassa on kyllä ihan mahtava kuosi! Kiasmasta kotiutin kortin ja keittiöpyyhkeen, mukin ostin jo viime viikolla täältä Lahdesta. Taide on myöskin paljon mielekkäämpää käytännöllisessä muodossa. Kauniit käyttöesineet, se on taidetta. Kun jostain arkisesta tehdäänkin valtavan kaunista. Ehkä juuri siksi päädyin julisteen sijasta ostamaan keittiöpyyhkeen, sillä on oikeaa käyttöarvoa.

Kiasmasta Vapianon kautta päädyttiinkin sitten ostoksille, jos sinne Ateneumiin sitten vikaksi... Henryn kanssa on muuten mukavaa käydä ostoksilla, kyllähän sekin välillä tylsistyy kiertelemään naisten rytkyjen keskellä, mutta niin kauan kun välillä päästään miesten osastoille niin herra on oikein tyytyväinen. Ja aina välillä siitä kuoriutuu pahempi shoppailuhirmu kuin minusta! Ja se on jo jotain.

Perustoppeja tuli ostettua muutama, näillä on nyt kovaa käyttöä pallomahan kanssa. Nuo Objectin paidat on muuten ihan loistaviä raskaustoppeja. Tuommosta ihan super venyvää tiheää matskua ja ovat juuri sopivan pitkiä. Harmi vaan, että mustavalkoisuuden lisäksi niitä saa vain neon väreissä...

Monkissa pääsi jo tekemään alelöytöjäkin! Kuva piti muokata hölmön kirkkaaksi jotta noista mustista möykyistä vähän erottaisi jotakin. Musta mekko on nilkkapituinen, ja siihen ajattelin tehdä nuolia kuvioinniksi (haha kirjoitin aluksi suolia). Ja tulikin juuri mieleeni, että pitäisiköhän tehdä ne ihan kirjomalla. Painaminen tai maalaaminen näyttää aina kuitenkin vähän suttuiselta. Täytyykin työstää tätä ajatusta. Jättineuleeseen ajattelin ehkä ommella hieman niittejä olkapäille tehosteeksi, ne saa kätevästi irti kun eivät enää miellytä.

Ja Marimekon Puketti ihanuuksia bebelle. Sininen on vahakangas, ja tulee hoitoalustan päälliseksi jahka sellaisen bongaan kirpparilta. Punaisesta puuvillasta (heittäytyi näemmä todella kirkkaaksi kuvassa, oikeasti hieman tummemman punainen) taasen tulee uusi päällinen makuupussiin josta jo aiemmin kerroinkin. Ja jämäpalasta ehkä jotain kivaa minun tai pienen neidin ylle, saas nähdä.

No kappas, sitä olikin oltu jo kuusi tuntia jalkeilla, ja voin kertoa että vähän pakotti jalkoja. Ehkä se Ateneum jääkin toiseen kertaan. Jep, maha täyteen ruokaa ja junalla takaisin Lahteen. Matkojen aikana sain lähes neulottua vauvan peiton viimeisen puuttuvan palan, kätevää hyötyaikaa siis tuo junassa matkailu. Ja menomatka höpöteltiin mukavia tuntemattoman mummun kanssa. Hyvä päivä takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti