maanantai 30. kesäkuuta 2014

Etenee

Viikkoja on jo kertynyt huimat 24+2, ei enää pitkä pinnistys tuonne lokakuuhun. Bebe potkii jo niin villisti, että toissa yönä ensimmäistä kertaa heräsin siihen kun pieni ilmeisesti käytti kohtua jalkaprässinä, ainakin tuntui siltä kuin koittaisi kaikin voimin puskea päätään mahan läpi, ja päälle vielä villit karkelot. Nukkuminen alkaa kyllä tuntua työltä. Sitä heräilee pitkin yötä ja toivoo että olisi jo aamu ja voisi nousta. Kello 4 yöllä on muuten näillä keleillä yhtä valoisaa kuin päivällä neljältä, jännää.

 Enää reilu 3kk päässä häämöttävä synnytys sai tarttumaan äitini antamaan kirjaan vuodelta -78, se samainen siis jonka kanssa oma äitini on raskauteen ja synnytykseen tutustunut aikoinaan. Aiemmin olen lukenut jo raskauden vaiheista ja etenemisestä, mutta nyt hyppäsin synnytyksen vaiheisiin. Veikkaan että muutama yksityiskohta on hieman muuttunut, mutta itse tapahtumahan pysyy samana vuodesta toiseen. Voisi silti käydä lainaamassa kirjastosta jonkin uudemman painoksen vertailukohteeksi. Mutta nyt tiedän pukea synnärille edestä napitettavan pumpuli mekon, ottaa mukaan kamman ja tohvelit ja kotona supistuksista kirjaa pitäessä tehdä tarkkuutta vaativia käsitöitä. :) Ainiin ja sitten oli jotain, että mukaan tulisi myös ottaa käytetty terveysside josta kätilö voi tutkia vuodon laatua, hehehe.
Mutta ihan informatiivinen pläjäys oli synnytyksen eri vaiheista, nyt vaan treenaamaan hyviä rentoutumiskeinoja. Jotka todennäköisesti unohtaa siinä tohinassa täysin. Saakohan näihin rentoutumis ja hengitysharjoituksiin kuinka hyvin jelppiä neuvolan puolelta vielä ennen h-hetkeä? Eiköhän.
























Eilen tuli suru silmään kun lempparimuki halkesi miltei pohjaan asti lautasen tiputtua kuivauskaapista päälle. Kyynelkanavathan siinä aukesi vaikka kuinka taisteli vastaan, raskaushormonit ne vaan... Olin kuin pikkulapsi jonka lelu meni rikki. Sitten piti käydä ostamassa lohtusyömistä, vähän helpotti. Mutta voi ei nyt täytyy löytää uusi muki jostain, etsin tätä kappaletta pari vuotta, ja voi jehna mitkä riemunloikinnat vetäisinkään, kun viime kesänä sen löysin Tuurista. Henry oli kyllä niin pahoillaan, ja kerkesi jo laittaa marimekolle viestiäkin että mistä näitä voisi löytää. :) Jossakin näitä kyllä nähtiin jokin aika sitten, mutta ollaan kesän aikana käyty ainakin Helsingin, Lahden, Mikkelin, Porvoon ja Kotkan myymälöissä, että koitappa siitä muistella...

2 kommenttia:

  1. aivan uskomattoman herttainen blogi! <3 olen lukenut kaikki julkaisusi ja saanut upeita ideoita kaikista ihanista käsityöideoista joita olet jakanut, kiitos siitä :) toivottavasti odotus aikasi menee hyvin ja minä täällä seurailen ihan varmasti blogiasi jatkossakin ja inspiroidun kaikesta ihanasta mitä väkerrät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka mieltä piristävää, kiitos kovasti! :) Mahtavaa että olet löytänyt ideoita, jää ihmeessä seurailemaan.

      Poista