lauantai 12. huhtikuuta 2014

Raskausajan urheilu

No sitähän ei juurikaan ole ollut. Vikaluettelo kehosta on loputon. Pahin vihollinen on ollut tietysti se alun pahoinvointi, alaselän hermokipuilu ja kaikenlaiset hiertää sinne koskee tänne jutut. Sitten kun sinne salille kerran meni, niin palautuminen vei yli viikon...


Ennen raskautta treenasin melko ahkeraan, treenejä kertyi viikkoa kohden 5 päivälle Roller Derbystä ja Thainyrkkeilystä, ja lisäksi satunnaiset saleilut. Oikein raskaus-ystävälliset lajit olen siis valinnut, kontaktilajeja kaksin kappalein. Derbyn jätin tauolle 5 viikolla, jolloin pelasin vielä viimeisen SM-turnaukseni. Eipä olisi pelillä parempi ajankohta voinut ollakkaan, seuraavana päivänä meinaan alkoi 24/7 pahoinvointi. Thainyrkkeilyä yritin jatkaa, ilmoitin vaan, että mulle ei sitten potkuja vatsaan kiitos, mutta pahoinvointi vei tässäkin suhteessa naisesta voiton.

Seitsemännen viikon paikkeilla alkoi tosiaan kovat hermostokivut, joka jatkuu edelleen. Kohtu siis ilmeisesti painaa selkärangan luona johonkin hermoon, joka sitten aiheuttaa viiltävää kipua häntäluusta aina kantapäihin asti. Lähinnä kumartelu, kyykistely ja kirtoliikkeet tekee pahaa, mutta välillä ihan vaan kävelykin.
Toissapäivänä koitettiin josko nyrkkeilystä olisi jo tullut jotain, mutta yksi äkillinen väistöliike, ja sitten huojuinkin yhden jalan varassa pari minuuttia, kun sattui niin pirusti, jäi ilmeisesti hermo pinteeseen. 


Keskikropan treenaus on siis suljettu pois, ja jalkojakin saa lähinnä tehtyä vain kuntosalilaitteilla, jotka työstää vain tiettyjä lihaksia. Jäljelle jää siis yläkroppa, ja teinkin testiin parin viikon treeniohjelman jonka pystyn tehdä kotioloissa. Saa jostain taas startattua kehon kunnossapidon pitkän tauon jälkeen. Ja ryhtiä kyllä kaivataan tähän olemukseen :)



Kuvassa viikkoja 12+5 ja alkaa jo alavatsasta löytyä pientä pyöreyttä.

Mutta nyt täytyy kai alkaa vaan testailla ja metsästellä sopivia liikuntatapoja raskausajalle, jollei tämä selän hermoilu nyt tästä helpota. Jotakin aerobista kaipaan kovasti, jotakin mikä saa hien valumaan, jonka jälkeen tulee se huumaava hyvä olo. Liikunnan riemua etsimässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti